Bejelentés


Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Hírek

Áldott, békés szeretet teljes karácsonyi Ünnepeket kívánunk Mindenkinek!


Magyarok Szövetsége állásfoglalás


A magyar nemzetnek történelmi lehetősége van visszatérni ezeréves történeti alkotmányához.

A Magyarok Szövetsége ebben látja a magyar nemzet biztonságos jövendőjének megteremtését.

Szövetségre hívunk mindenkit, aki egyetért a jogfolytonosság helyreállításával.

Magyarok Szövetsége

"A magyar jövőt, megmaradásunk folytonosságát őrizzük meg a Szent Korona és a Szent Korona tanra épülő magyar történelmi hagyomány és műveltség vállalásával, a jogfolytonosság helyreállításával és annak jelenkori természetes továbbéltetésével!
Hiszem és vallom Magyarország feltámadását!
Akarom."
Jelenczki IstvánFÉNYLÁNC 2010. december 21.

A fénylánc egyesítő fényébe minden szent helyről, templomból, felekezettől, közösségtől vigyék a lángot, valósan és jelképesen, hogy a szeretet tüzében eggyé olvadhassanak.
A fénylánc helyszínek szent helyek vagy azzá válnak, gondozd imával és munkával.
Ha még nincs a közelükben, keressék meg a legalkalmasabb helyszínt. Ha kell építsék ki és tegyék közzé a térképen, hogy mások is oda találjanak. Készüljenek a 2010 ünnepeire is.

http://fenylanc.uw.hu/2010/

Terjesszék az oldalt hogy akik tüzeket gyújtottak, megoszthassák akaratukat a világgal.

A tatárjárás után egy szerzetes látomásában az erdő mélyén lapuló lángocskák elindultak egymás felé, végül hatalmas fénnyalábbá egyesültek. Boldog Özséb hitt a látomásban, összegyűjtötte a bujdosó remetéket, az összeadódó tudás és hit fellobbantotta az akkori világ legfényesebb fáklyáját: a magyar Pálos Rendet.
Most rajtad a sor! Országod romokban, családod rabszolgasorban, uraid hazaárulók, te pedig más életét éled. Nincs veszíteni valód. Gyújts tüzet kívül és belül, légy része a Fényláncnak, add hírül Istennek és embertársaidnak: te még élsz!

Este, ha kigyulladnak a csillagok az Égen és a Földön gondolj arra: nem vagy egyedül!

JÓTÉKONYSÁGI HANGVERSENY

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját:

A KOLONTÁRI VÖRÖS ISZAP KÁROSULTJAINAK
MEGSEGÍTÉSÉRE RENDEZENDŐ

JÓTÉKONYSÁGI HANGVERSENYRE

december 10-én, pénteken 17.30 kor
az üllői katolikus templomba


Köszönet nyilvánítás
Köszönetünket szeretném nyilvánítani a Péteri lakosság és a Péteri önkormányzat nevében, a Magyarok Szövetsége üllői közösségének, és azon belül is Csengődi Csabának a Devecseri és Kolontári vörösiszap katasztrófa károsultjainak összegyűjtött adományok személyes eljuttatásáért.

Isten áldásával:

Bódis Szilárd
Péteri önkormányzati Képviselő


Üllői táncház

A Kalapos zenekar 2010.november 7-én tartja első üllői táncházát a Közösségi Házban /Gyömrői út 24./

17:00 Gyermektáncház
18:00 Felnőtt táncház

Belépő:Gyermek: 200.-
Felnőtt: 400.-

mindenkit sok szeretettel várunk!
Dudinszky Balázs


Magyar Mese

Magyar Mese - pályázati kiírás

A www.juditti.hu irodalmi oldal a dévai Corvin Kiadó támogatásával mesepályázatot hirdet. A pályázaton részt vehet minden magyar nyelven alkotó, 18. életévét betöltött személy.

A pályázat témája: Magyar mese.

Legfőbb elvárás a pályázók felé: a mese szereplőinek magyar neve legyen, és a történet, vagy annak legalább egy része egy létező magyar településen játszódjon. Valamint a szerző néhány mondatban mutassa be a települést a mesébe szőtt leírással.
Határon innen és túl bármely magyar (egykori magyar) település lehet a mese helyszíne.

Pályázat célja: Megmutatni a gyermekeknek, hogy a magyar világ igazi mesevilág. Játékosan megismertetni a gyerekekkel minél több magyar települést (határok nélkül), és hitet adni nekik ahhoz, hogy a magyarokkal is történhetnek szép, csodás dolgok.

Pályázat formai feltételei:
A meséket Word dokumentumként (.doc), mellékletben csatolva kell elküldeni a magyarmese@mesepalyazat.hu e-mail címre.
A dokumentum elején legyen feltüntetve a szerző valódi neve, ha van, akkor az írói álneve és az e-mail címe!

Minden pályázó legföljebb három mesével nevezhet (mert három a magyar igazság), melyek eddig még nem jelentek meg nyomtatásban.
A mesék terjedelme nem haladhatja meg (egyenként) a 9.000 karaktert, szóközökkel együtt.
A tartalmilag, vagy formailag nem megfelelő, illetve helyesírási hibáktól hemzsegő meséket a zsűri nem értékeli.

A pályázathoz mellékelni kell egy aláírt (beszkennelt) nyilatkozatot arról, hogy a pályamű saját alkotás, és a szerző hozzájárul írása közléséhez a www.mesepalyazat.hu weboldalon, a Corvin Kiadó nyomtatott kiadványaiban, valamint a Szilaj Csikó hetilapban.
A nyilatkozat innen letölthető: http://www.mesepalyazat.hu/content/szerzoi-nyilatkozat

Nevezési díj nincs.
A beérkezett alkotások e-mail-en visszaigazolásra kerülnek.

A pályázat beküldésének határideje: 2011. április 30.
Eredményhirdetés: várhatóan 2011. július

Díjazás:
Megfelelő színvonalú pályázatok esetén a Corvin Kiadó megjelentet egy mesekönyvet, melyből minden benne szereplő mese írója egy-egy tiszteletpéldányt kap.

A legjobbnak ítélt három pályamű megjelenik a Szilaj Csikó hetilapban is.
A mesekönyv, illetve a pályázaton nyertes mesék bemutatására a lap kiadója 2011. augusztus 12–14 között közönségtalálkozót szervez a Magyarok Országos Gyűlésén.

További díjak: a Corvin Kiadó „Kispajtás” című folyóiratában való megjelenés; könyvek; vásárlási utalvány; natúrkozmetika csomag; egyedi kézműves termékek, apróbb ajándékok.
A Díjak aloldalon részletesen felsorolva megtalálható az összes díj.

Zsűri: Pădurean Judit Gabriella, a Corvin Kiadó szerkesztője; Mester Györgyi, író; Tölgyesi Lívia, mesélő; Pete László Miklós, író, szerkesztő, dramaturg; Bódai-Soós Judit, „szabadúszó tollforgató”.

A pályázattal kapcsolatban minden információ megtalálható a www.mesepalyazat.hu oldalon, ahol a zsűritagok mintaként szolgáló meséi is olvashatók.

A pályázat támogatói:
Corvin Kiadó (Déva); Szilaj Csikó hetilap; Mohácsi Torna Egylet Nimród Íjász Szakosztálya; Vesta International Kft; Petrits Mézeskalács; Print Sisters Kft; Fecske papír- és ajándék bolt; Schnell Zsolt szappankészítő; Sárvári József fazekas; Kovács Tamás fafaragó; Hetika Design; további kézművesek: Kricsár Annamária és Móró Barbara; magánszemélyek: Mester Györgyi, Tölgyesi Lívia, Szilágyi-Perjési Katalin, Fábián Krisztina és Dávid Attila; valamint a matekoktatas.hu; a Nyom6 Digitális nyomda és az Univerzum Művészei Alkotócsoport

Segélyszállítmány Devecserbe

Köszönetünket fejezzük ki Péteri Község lakosságának azért az önzetlen segítőkészségért, amit a vörösiszap katasztrófa károsultjai részére szervezett gyűjtésünk során tanúsított! Az összegyűlt közel hatvan zsáknyi ruhaneműt, cipőt, játékot és tartós élelmiszert dr. Molnár Zsolt polgármester és Bódis Szilárd képviselő 2010. október 19-én jutatta el a devecseri és a kolontári rászorultak részére. Az adományokat a Magyar Katolikus Karitasz segélyszervezet (http://www.caritas.org.hu) emberei vettek át Devecserben.
Forrás: http://www.peteri.hu/

Megjegyzés:
A sofőr az MSZ üllői közösségének egyik vezetője: Csengődi Csaba volt, aki az üllői közösségtől vitt adományt.Adomány gyűjtés

Az üllői katolikus templomban 2010.10.31-én a 07.30-as és a 09.30-as mise keretében adomány gyűjtés lesz az iszapkárosultak javára.
Részletekről érdeklődni lehet a plébánián.
Tel: 06-29-320-038

Felhívás

A Magyarok Szövetsége össztársadalmi összefogásra hívja fel a Kormányt és minden, nemzeti érdeket képviselő civil szervezetet, magánszemélyt a hazánkban gátlástalanul működő kereskedelmi láncok ellen.

Az alábbi hír kapcsán erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy azonnali hatállyal, a Magyar Kormány kezdeményezését támogatva utasítsuk el a nemzetközi kereskedelmi láncok pökhendi magatartását az Orbán Viktor Miniszterelnök által bejelentett válságadó ügyében.
Mondjuk ki együtt, egységes magyar akarattal, hogy akinek nem tetszik a közös teher viselése, az keressen magának máshol kedvezőbb kereskedelmi környezetet.

A Magyarok Szövetsége Társadalmi Jólléti, Gazdasági, Pénzügyi, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Tagozata támogatja a Miniszterelnök által bejelentett válságadó bevezetését és egyben kérjük, hogy minden olyan kereskedelmi láncot utasítsunk ki az országból, amely bármilyen trükkös módon tovább szeretné hárítani a válságadó megfizetését a magyar állampolgárokra. A magyar emberek jövedelméből, adójából működő kereskedelmi láncok eddig is extra profitokat képeztek és a munkahelyteremtés látszata mögé bújva élvezhettek aránytalanul magas állami támogatásokat. Piaci magatartásuk erkölcsi színvonala azonban messze alulmaradt az általánosan elfogadott európai viszonyokhoz képest. A tisztességtelen piaci magatartás okán a Gazdasági Versenyhivatal számtalan esetben volt kénytelen komoly bírságokat kiszabni. http://www.gvh.hu .

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi nehéz életkörülményeink mellett a magyar társadalom erőforrásaiból létező nemzetközi kereskedelmi láncok az együttérzés, a közös tehervállalás nélkül képzelik el folytatni tevékenységüket Magyarországon.

Egyúttal javasoljuk, hogy a Magyar Kormány mielőbb alkosson törvényt a hazai termelők hazai piacokon való feltétel nélküli elsőbbsége, teljes körű védettsége vonatkozásában. A hazai piacok védelme amúgy számtalan európai uniós országban bevett gyakorlat, mindközül Németországban és Franciaországban különös hangsúllyal. Javasoljuk, hogy a Magyar Kormány hozza létre a 3H rendszert, mely a hazai alapanyagból, hazai munkaerővel, hazai piacra hármasság rendszerét képezi és helyezi előnybe.
A Magyarok Szövetsége vonatkozó szakmai tagozatai a 3H rendszer kidolgozásához, annak mielőbbi bevezetéséhez felkínálják a Magyar Kormánynak az alkotó közreműködésüket.
Hazánkban a közös sorsunk kihívásai közös felelősséget és erőfeszítést igényelnek.

„Beszállítóikra hárítanák a válságadót
2010-10-20 07:26 hírTV
Hazai termelőkkel és gyártókkal akarják megfizettetni a válságadót a kereskedelmi láncok - tudta meg a Magyar Nemzet.
A külföldi és a magyar kereskedőláncok egyaránt nem hajlandók lemondani gigantikus hasznuk kis részéről sem, a válságadót beszállítóikra fogják áthárítani - mondta több hazai termelő és gyártó vállalkozás kétségbeesett vezetője. A kereskedők - nem hivatalosan - már közölték szándékukat a beszállító cégekkel.”

Magyarok Szövetsége Társadalmi Jólléti Tagozat, Pénzügyi Tagozat, Gazdasági Tagozat, Környezetvédelmi Tagozat, Mezőgazdasági Tagozat

Újabb munkacsoport szervezés Devecserre

Kedves Magyarok, Szövetségesek!

Csoportot szervezünk a vörösiszap katasztrófa károsultjainak megsegítésére, Devecserbe.
Munkásokat várunk, akik tudnak és akarnak segíteni.

Indulás: 2010. október 24.én (vasárnap) reggel 4.30 Eger Spar parkoló.
Utazás autóbusszal. Szerszámok, védőruha, étkezés biztosítva.
Visszautazás Egerbe 2010. október 24.én este.

Jelentkezni lehet személyesen, e-mailben vagy telefonon a következő elérhetőségen:
Mocsáry László tel: 06 30 317 6939 mail: mocsary.laszlo@freemail.hu
Szűcs Lajos tel: 06 20 919 4044

Utunkat támogatják: Nyergesker Kft, Csapó Norbert, Bekölce Önkormányzat, Belföld Turiszt, Oil benzinkút, TUD-HATOM Kft.
Köszönjük a segítségüket.

Szűcs Lajos
megyei elöljáró

www.mszheves.hu
www.bosztorpuszta.hu
www.magyarokszovetsege.huIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!